Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kezdődik a „szendvicsszezon”: tonhalas és fetás-áfonyás bucik

Egy a gyerekeknek, egy a felnőtteknek.
2020. August 31.

Akár suliban vagy munkahelyen vagyunk, akár home office-ban dolgozunk, valami finom harapnivalóra tuti szükségünk lesz, hogy frissek maradjunk. A felnőtteknek egy különleges, édes-sós szendvicskrémet készítettem, a gyerekeknek pedig egy tojásos-tonhalas finomságot. 

Hozzávalók

4-4 adaghoz
  • A tonhalas szendvicskrémhez:
  • 4 db keményre főtt, kihűlt tojás
  • 120 g lecsepegtetett tonhal (konzerv, natúr lében eltett)
  • 4 evőkanál majonéz

  • A fetás-áfonyás szendvicskrémhez:
  • 8 dkg tejszínes krémsajt
  • 4 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 teáskanál áfonyalekvár

Elkészítés

 

A tonhalas szendvicskrémhez a főtt tojásokat kettévágjuk. A fehérjéket felkockázzuk. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Hozzákeverjük a majonézt, a felkockázott tojásfehérjét, és finoman megsózzuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

A fetás-áfonyás szendvicskrémhez a tejszínes krémsajtot keverőtálba tesszük. Hozzámorzsoljuk a fetát, villával kissé darabosra törjük-keverjük, fellazítjuk a tejföllel. Tálalásig hűtőbe tesszük, a lekvárral együtt kenjük a kenyérre. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Hamburger” quesadilla

„Hamburger” quesadilla

Hamburger ízek tortillalapok közé zárva.
Húsgombócos-kolbászos spagetti

Húsgombócos-kolbászos spagetti

Klasszikus kedvenc, amely mindig megállja a helyét.
Padlizsános burgonya

Padlizsános burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom köret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!