Kezdődik a „szendvicsszezon”: tonhalas és fetás-áfonyás bucik
Akár suliban vagy munkahelyen vagyunk, akár home office-ban dolgozunk, valami finom harapnivalóra tuti szükségünk lesz, hogy frissek maradjunk. A felnőtteknek egy különleges, édes-sós szendvicskrémet készítettem, a gyerekeknek pedig egy tojásos-tonhalas finomságot.
Hozzávalók
4-4 adaghoz- A tonhalas szendvicskrémhez:
- 4 db keményre főtt, kihűlt tojás
- 120 g lecsepegtetett tonhal (konzerv, natúr lében eltett)
- 4 evőkanál majonéz
- só
- A fetás-áfonyás szendvicskrémhez:
- 8 dkg tejszínes krémsajt
- 4 dkg feta sajt
- 1 evőkanál tejföl
- 4 teáskanál áfonyalekvár
Elkészítés
A tonhalas szendvicskrémhez a főtt tojásokat kettévágjuk. A fehérjéket felkockázzuk. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Hozzákeverjük a majonézt, a felkockázott tojásfehérjét, és finoman megsózzuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A fetás-áfonyás szendvicskrémhez a tejszínes krémsajtot keverőtálba tesszük. Hozzámorzsoljuk a fetát, villával kissé darabosra törjük-keverjük, fellazítjuk a tejföllel. Tálalásig hűtőbe tesszük, a lekvárral együtt kenjük a kenyérre.