Kecskesajtos és aszalt áfonyás spenótsaláta
Adásban volt: 2013. October 21.
A recepthez tartozó videó
Remek ízek és színek spenótból, áfonyából és kecskesajtból.
2016. February 29.
Hozzávalók
- 1 doboz bébispenót
- 1 lila hagyma
- dijoni mustár
- olívaolaj
- fehérborecet
- natúr, morzsolható kecskesajt vagy feta
- só
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
Elkészítés
A felkarikázott lila hagymát enyhén sós és ecetes páclébe tesszük.
Borecetből, mustárból, olívaoljaból vinaigrette öntetet készítünk. Egy kanál ecethez egy csipet sót, fél kanál dijoni mustárt, majd három kanálnyi olívaolajat, melyet folyamatosan keverve az öntetbe csurgatunk.
Beleforgatjuk a spenótleveleket, a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot, megszórjuk az áfonyával, összekeverjük, és a pácolt lila hagymával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal