Kávés jégkrém
A jellegzetes és különleges kávé ízhez előző nap hidegen csepegtetett kávét, azaz cold brew-t készítünk, ebből készül a jégkrém.
Hozzávalók
3 db mini jégkrémformához- 75 g világos pörkölésű kávébab
- 1 liter szűrt víz
- 1 dl light sűrített tej (vagy sűrű kókusztejszín)
- 30 g cukormentes fehércsokoládé
- 1 kk olívaolaj
- kakaóbabtöret
Elkészítés
A cold brew-hoz a kávét durvára daráljuk, majd egy nagyobb kancsó aljára tesszük, és felöntjük 1 liter szűrt vízzel. Alaposan összekeverjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük 24 órára. Másnap apró lyukú szűrőn lecsepegtetjük az elkészült kávét.
Kézi habverővel alaposan összekeverünk 40 ml csepegtetett kávét a sűrített tejjel, majd a szilikonformába öntjük, és belehelyezzük a pálcikát is. Kb. 5 órára fagyasztóba tesszük.
A csokoládét az olívaolajjal felolvasztjuk, elkeverjük, majd ebbe mártjuk a keményre fagyott jégkrémeket. Azonnal, még a szilárdulás előtt megszórjuk kakaóbabtörettel. 15 percre visszatesszük a fagyasztóba, ezután fogyaszthatjuk is.
A maradék kávét jégkockával, tejjel vagy anélkül is fogyaszthatjuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: