Karamellás alma
Hozzávalók
- 8 alma
- 500g lágy karamell
- 3 evőkanál habtejszín
- mindenféle szórócukor
- apróra vágott diófélék
- olvasztott csoki
- 8 pálcika
Elkészítés
1. Mossuk meg, és alaposan töröljük meg az almákat. A pálcikákat mélyen szúrjuk bele az almákba. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Tegyük a karamellt egy közepes lábosban, és közepes lángon kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Néha megkeverve főzzük, amíg teljesen sima nem lesz. Csökkentsük a hőfokot.
3. Az almákat egyenként mártsuk bele a karamellbe, és rázzuk le róla a felesleget. Hempergessük meg a cukorban vagy diófélében,esetleg locsoljuk meg olvasztott csokoládéval, és tegyük a sütőpapírra. Tegyük a hűtőbe 15 percre, amíg a karamell megszilárdul. Azonnal tálaljuk, vagy tálalásig tartsuk az almákat a hűtőben.
Forrás: www.justataste.com
Megosztom barátaimmal