Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral
Adásban volt: 2014. January 24.
A recepthez tartozó videó
A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!
2015. November 17.
Hozzávalók
- 25 dkg hízott kacsamáj
- olivaolaj
- 30 dkb lilahagyma
- 0,5 dl vörös balzsamecet
- 1 ág kakukkfű
- só
- bors
- 2 szelet kenyér
Elkészítés
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, majd alacsony hőmérsékleten balzsamecettel és mézzel lekvár állagúra főzzük.
Mielőtt fogyasztanánk érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni.
A kenyeret megpirítjuk.
A kacsamájat közepesen vastag szeletekre vágjuk és forró serpenyőben, olivaolajon 1-2 percig megsütjük mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk.
A pirítós tetejére tesszük a hagymalekvárt és a kacsamáj szeletet. A végén kakukkfűvel meghintjük.
Megosztom barátaimmal