Ennél finomabb kánikulai ebédet/vacsorát ki sem lehet találni!
Ez a saláta nem szól másról, mint az ízek összeválogatásáról. Az összhang viszont annyira tökéletes, hogy ennél finomabb kánikulai ebédet vagy vacsorát ki sem lehet találni. A grissini házi készítésű, ennyire rövid időre megéri bekapcsolni a sütőt, nem?
Hozzávalók
4 személyre- A grissinihez (kb. 30 darabhoz):
- 25 dkg kenyérliszt
- fél csomag instant élesztő
- 1 nagy csipet só
- 3 evőkanál olívaolaj
- kb. 1,5 dl langyos víz
- feketeerdei sonka szeletek
- A salátához:
- 1 kisebb sárgadinnye
- 10 dkg aszalt áfonya
- 15 dkg friss áfonya
- 20 dkg feta sajt (vagy krémfehérsajt)
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál lime-lé
- 1 csipet só
- bazsalikomlevelek
Elkészítés
1. A grissinihez a lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót és az olívaolajat. Hozzácsorgatjuk a langyos vizet, megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kis darabokra osztjuk, mindből 1-1 hosszú rudat sodrunk.
2. A grissiniket sütőpapírral leterített sütőpapírra helyezzük, és 230 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.
3. A salátához a sárgadinnyét megpucoljuk, felkockázzuk. Összekeverjük az aszalt áfonyával és a megmosott friss áfonyával. Rákockázzuk a fetát, összekeverjük, majd az egészet meglocsoljuk a citrom, a lime és a só keverékével. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
4. A grissiniket feketeerdei sonkába tekerjük, és a behűtött, bazsalikomlevelekkel megszórt saláta mellé tálaljuk.