Gumicukor felnőtteknek: házi készítésű boros gumimaci
Hozzávalók
- ½ csésze bor
- 2,5 ek. zselatin
- ¼ csésze cukor
Elkészítés
1. Öntsük egy közepes lábasba a bort, majd szórjuk rá a zselatint. Keverjük addig, míg teljesen feloldódik a fehér por a borban és egynemű, kocsonyás állagot kapunk.
2. Vegyük a gázt takarékra, gyakori kevergetés mellett főzzük tovább, amíg a bor újra folyékony lesz. Ha zselatincsomókat találunk a keverékben, egy kanállal nyomkodjuk szét azokat.
3. Ha újra folyékony állagú a lábas tartalma, öntsük bele a cukrot.
4. Kapcsoljuk le a gázt, viszont hagyjuk fent a lábast, hogy meleg maradjon.
5. Gyorsan kell dolgoznunk: pipetta segítségével töltsük meg a kívánt formákat (itt most mackóforma, de bármi lehet) a boros keverékkel. 10-15 percre rakjuk hűtőbe a megtöltött formát, hogy meg tudjanak szilárdulni a gumicukrok.
forrás: kirbiecravings.com/