Házi csokipuding
Adásban volt: 2014. február 25.
A recepthez tartozó videó

Ezután a házi csokipuding után aligha kívánunk többé másfélét.
2016. június 18.
Hozzávalók
4 fő- 1 l kókusztej
- 15 dkg 70 %-os csoki
- 2 ek nyírfacukor
- 3 tk keserű kakaópor
- 2 ek rizsliszt
- 1 tk őrölt fahéj
- pisztácia
Elkészítés
A kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük egy kézi habverő segítségével, majd beleszórjuk a fahéjat és egy csipet sót. Ha már forr a kókusztej, akkor hozzáadjuk a felaprított csokoládét és összekeverjük. Ezután egy külön edényben csomómentesre kikeverjük a rizslisztet a félretett kókusztejjel, és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a csokoládé krémhez. 3-4 perc kevergetés után beürüsödik. Poharakba öntjük és hidegen, pisztáciával megszórva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal