Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi csokipuding

Adásban volt: 2014. február 25.
A recepthez tartozó videó
Ezután a házi csokipuding után aligha kívánunk többé másfélét.
2016. június 18.

Hozzávalók

4 fő
  • 1 l kókusztej
  • 15 dkg 70 %-os csoki
  • 2 ek nyírfacukor
  • 3 tk keserű kakaópor
  • 2 ek rizsliszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • pisztácia

Elkészítés

A kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük egy kézi habverő segítségével, majd beleszórjuk a fahéjat és egy csipet sót. Ha már forr a kókusztej, akkor hozzáadjuk a felaprított csokoládét és összekeverjük. Ezután egy külön edényben csomómentesre kikeverjük a rizslisztet a félretett kókusztejjel, és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a csokoládé krémhez. 3-4 perc kevergetés után beürüsödik. Poharakba öntjük és hidegen, pisztáciával megszórva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 tételben a csokiról és a kakaóról

10 tételben a csokiról és a kakaóról

A tél kiemelten bővelkedik csokis nyalánkságokban, ami igazán nagyszerű dolog, mert hát lássuk be, a nagy hidegekben mindannyiunkra ráfér egy kis kényeztetés. És pár információ, hogy profin választhassunk.
Kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes

Kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes

Édes és krémes, ráadásul még narancsos és marcipános is a kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes, egyenesen Szamoséktól.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.