Házi csokipuding
Ebben a csokipudingban az a legjobb, hogy alig tart tovább elkészíteni a „zacskós” verziónál. Nekem ezzel a keményítő mennyiséggel ízlik a legjobban: lágy és krémes, de nem folyós. Felnőtteknek készítsétek minél magasabb kakaótartalmú csokiból, gyerekeknek persze jöhet picit édesebben, sőt tejcsokiból is nagyon finom lesz! Csokipuding napra kötelező!
Hozzávalók
6 adaghoz- 4 dl 30%-os, cukrozatlan habtejszín
- 6 dl tej
- 20 dkg étcsokoládé
- kb. 6 evőkanál cukor
- 4 dkg sötét kakaópor
- 5 dkg étkezési keményítő
- gyümölcsök a díszítéshez
Elkészítés
A tejszínt és a tejből 5 dl-t egy nagy lábasba önünk, felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, hozzákeverjük az összetördelt étcsokit, a cukrot és a kakaóport. Kevergetve addig főzzük, amíg a csoki teljesen elolvad.
A maradék tejben simára keverjük a keményítőt. A lábasba csorgatjuk, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük a pudingot.
Még forrón tálkákba kanalazzuk, és tálalásig lefedjük folpakkal. Tetszőleges gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.