Három paradicsomos tészta
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg hajdina tészta (vagy teljes kiőrlésű)
- 1 ek kókuszolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg hámozott paradicsom kocka
- 5 dkg aszalt paradicsom
- himalája só
- őrölt bors
- friss bazsalikom
Elkészítés
A tésztát feltesszük forrásban lévő sós vízbe főni, kb. 10-12 percre.
Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta először a finomra aprított vörös- és fokhagymát, majd a félbe vágott koktélparadicsomokat. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt összefőzzük a szószt.
10 perc után beleöntjük az al dentére főtt tésztát, összerottyantjuk, majd rögtön tálaljuk is friss bazsalikomlevelekkel megszórva.