Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi ajváros, Paprikás Ammerländer sajtmártásban

Itt a tökéletes bizonyíték arra, hogy az ajvár húsmentes étel esetén is csodákat tud tenni. Néhány kitűnően megválasztott társsal egy gnocchit is váratlan fordulatra bír.
2022. November 14.

Hozzávalók

4 személyre
  • 3 ek. olívaolaj
  • 60 dkg gnocchi
  • 30 dkg ajvár
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg parajlevél
  • 15 dkg Paprikás Ammerländer sajt
  • 5 szál újhagyma
  • 1 kk. só
  • feketebors

Elkészítés

Az újhagymát karikázzuk fel, a sajtot kockázzuk fel. Egy serpenyőben vagy lábasban hevítsünk olívaolajat. Szórjuk bele a gnocchit, és pár percig pirítsuk. Adjuk hozzá az ajvárt, a tejszínt, a sót és a borsot. Forraljuk pár percig, ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet, de közben folyamatosan kevergessük. Ha a gnocchi megpuhult szórjuk bele a sajtot, a parajlevelet, az újhagymát és forraljunk rajta egyet.

A Paprikás Ammerländer mindig tiszta, lágy és friss paprikás ízzel lepi meg az embert. A sajtban lévő paprikadarabok nem csak kívülről jól láthatók, hanem jól érezhetők is, de nem uralkodnak a tisza és finom gouda íz felett. A Paprikás Ammerländer a sajt és paprika igazi harmóniáját kínálja.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Májkrémes bagett Ammerländer Tilsiter sajttal és madársalátával

Májkrémes bagett Ammerländer Tilsiter sajttal és madársalátával

Egyszerűnek tűnik az elkészítése, és az is! A rafinált sajtválasztás és egy kis madársaláta mégis egyedivé, különlegesség teszi az összhatást - látványban és ízben egyaránt!
Rakott mediterrán tészta Ammerländer Vajsajttal sütve

Rakott mediterrán tészta Ammerländer Vajsajttal sütve

Micsoda látvány, micsoda ízek! Ez a tészta megéri a fáradságot. Amikor leülsz vele az asztalhoz, úgy érzed, hogy a Földközi-tenger is csak karnyújtásnyira van tőled.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!