Gnocchi ajváros, Paprikás Ammerländer sajtmártásban
Hozzávalók
4 személyre- 3 ek. olívaolaj
- 60 dkg gnocchi
- 30 dkg ajvár
- 4 dl tejszín
- 10 dkg parajlevél
- 15 dkg Paprikás Ammerländer sajt
- 5 szál újhagyma
- 1 kk. só
- feketebors
Elkészítés
Az újhagymát karikázzuk fel, a sajtot kockázzuk fel. Egy serpenyőben vagy lábasban hevítsünk olívaolajat. Szórjuk bele a gnocchit, és pár percig pirítsuk. Adjuk hozzá az ajvárt, a tejszínt, a sót és a borsot. Forraljuk pár percig, ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet, de közben folyamatosan kevergessük. Ha a gnocchi megpuhult szórjuk bele a sajtot, a parajlevelet, az újhagymát és forraljunk rajta egyet.
A Paprikás Ammerländer mindig tiszta, lágy és friss paprikás ízzel lepi meg az embert. A sajtban lévő paprikadarabok nem csak kívülről jól láthatók, hanem jól érezhetők is, de nem uralkodnak a tisza és finom gouda íz felett. A Paprikás Ammerländer a sajt és paprika igazi harmóniáját kínálja.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!