Fűszeres-balzsamecetes csirkemáj ropogós hagymával
Adásban volt: 2013. September 30.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres-pikáns csirkemájjal töltött tortilla. Néhány perc alatt elkészíthetjük, igazán egyszerű.
2015. October 22.
Hozzávalók
- 30 dkg tisztított csirkemáj
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
- ¼ kávéskanál őrölt fahéj
- ½ kávéskanál füstölt paprika (opcionális)
- frissen őrölt bors
- 1+1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 evőkanál mazsola beáztatva
- Tálaláshoz:
- 2 tortilla (kis átmérőjű)
- só
- 1 csokor petrezselyem
- 1 lila hagyma
- 1 marék ropogós hagyma
Elkészítés
A csirkemájat megmossuk, és konyhai papírtörlővel teljesen szárazra itatjuk. Apró (kb. 2cm-es) darabokra vágjuk. Megszórjuk a római köménnyel, szegfűborssal és a fahéjjal, ha használunk, a füstölt paprikával, borsozzuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel, összekeverjük. Szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Amikor forró, hozzáadjuk a kacsazsírt. Beletesszük a fűszeres csirkemájat, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, és erős lángon dobva-rázva, kb. oldalanként másfél-másfél percig sütjük, hogy kívül megpiruljon, de belül krémes, kissé rózsaszínű maradjon. Ekkor sózzuk. Azonnal a (mikróban vagy vízgőz fölött melegített) tortillára halmozzuk. Mellé petrezselymet és vékonyra szeletelt lila hagymát kínálunk.
Megosztom barátaimmal