Főtt kukorica csípős mártogatóssal
Eheted „csak” megsózva, készíthetsz hozzá fűszervajat vagy egy jó kis mártogatóst/kencét. Én most ez utóbbira mutatom a kedvenc receptemet.
Hozzávalók
4 személyre- 4 cső zsenge kukorica
- 15 dkg majonéz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 csapott teáskanál fokhagymapor
- fél lime kifacsart leve
- 2-3 teáskanál csípős paradicsomos szósz
- 1 kis marék korianderzöld
- só
Elkészítés
A kukoricacsöveket megtisztítjuk. A levelek felével kibélelünk egy nagy méretű lábast, ráhelyezzük a csöveket, majd befedjük a maradék levéllel. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve, fedő alatt, villával többször ellenőrizve puhára főzzük a kukoricát. A főzővizet ne sózzuk meg!
Közben elkészítjük a mártogatóst. A majonézt kikeverjük a szójaszósszal, a fokhagymaporral, a lime-lével, a csípős szósszal (ebből nyugodtan mehet a kedvenc márka, fajta, és kóstoljuk meg: kevésbé csípősből lehet, hogy kell még egy teáskanál) és a finomra aprított korianderzölddel.
A főtt kukoricát ízlés szerint megsózzuk, és a mártogatóssal tálaljuk.