Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fodros kel saláta

Színes, roppanós sült zöldségekből és őszi-téli gyümölcsökből álló saláta, amelyet a hűvösebb napokon is örömmel fogyasztunk
2016. november 7.

A könnyű, nyers zöldségekből álló salátákat inkább a nyári hónapokban kívánjuk, de fontos, hogy a hidegebb időszakban sem maradjunk zöldségek és gyümölcsök nélkül, hiszen ilyenkor a napfény hiányában még jobban megemelkedik a vitaminszükségletünk.

Ezt a színes, roppanós sült zöldségekből és őszi-téli gyümölcsökből álló salátát ilyenkor is örömmel fogyaszthatjuk.

 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 150 g fodros kel
  • 200 g cékla
  • 100 g lilahagyma
  • 300 g édesburgonya
  • ¼ db gránátalma
  • 1 db narancs
  • 50 g dió
  • balzsamecet
  • olívaolaj spray

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180C°-ra.

2. A fodros kelt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és kisebb darabokra szedjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk, megsózzuk és olívaolaj sprayjel egyenletesen befújjuk, ettől lesz a végeredmény finom ropogós, szinte chipsszerű.

3. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

4. A céklát (lehetőleg gumikesztyűben) meghámozzuk és karikákra vágjuk, így sülés után szép látványos mintázata lesz. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a lilahagymát pedig cikkekre vágjuk. Ezeket a zöldségeket is sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de vigyázzunk, hogy a cékla ne érintkezzen semmivel, mert könnyen megszínezi a többi zöldséget is.

5. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

6. Mialatt sülnek a zöldségek, távolítsuk el a gránátalma magokat a magháztól és a hártyáitól. A narancs héját vágjuk le és szintén egy kés segítségével filézzük ki, azaz távolítsuk el róla a fehér hártyákat.

7. Ha minden megsült, keverjük össze a roppanósra sült kel chipset a többi sült zöldséggel. Szórjuk meg a salátát a gránátalma magokkal, a narancs cikkekkel és a dióval, majd locsoljuk meg az egészet balzsamecettel.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Uborkás avokádós Caprese saláta

Uborkás avokádós Caprese saláta

Ráadásul csak 250 kalória
Ázsiai tésztasaláta garnélával

Ázsiai tésztasaláta garnélával

Házi készítésű ázsiai szósszal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!