Fehér, forró és csoki
Lássuk be, a tél a kalóriák birodalma. Nincs például hideg forró csoki nélkül, amit viszonylag nehéz lenne kalóriamentesen elkészíteni, bár étcsokiból és alacsony zsírtartalmú tejből azért talán sikerül. Na de most éppen nem ez a cél, hanem az élvezet. Krémes, habos, finom, és persze jó meleg forró csokit hoztam, amelyet lehet szürcsölgetni barátokkal, gyerekekkel, vagy egy jó könyvvel, esetleg egy sírós film közben, egy meleg takaró alatt kuckózva.
Persze az alap a “sima” forrócsoki (ami nem egyenlő a kakaóval), vagyis a némileg – vagy nagyon – édesített, étcsokiból, tejjel, tejszínnel készült forró ital. De tudtad-e, hogy fehér csokiból is lehet ilyet készíteni, és az eredmény egy valóban nagyon krémes, lágy, valahogy nekem olyan igazi tél ízű finomság, amit nehogy megmutass a gyerekeidnek, mert sosem lesz vége a követelőzésnek! De ha mégis, akkor olvass tovább.
Ugyanúgy, ahogy az átlagos forrócsokinál, semmi ördöngősségre nem kell számítani, csak a forró tejben kell megolvasztanod a darabokra tört fehér csokit. Én egy hónapban egyszer engedélyezek ilyet itthon, esznek épp elég édességet más formában, viszont pont ezért nagy ünnep ez a mai, amikor februárban is eljött az a nap, hogy lehet ilyet inni. Hát hajrá, kényeztessétek a gyerkőcöket ti is!
Hozzávalók
4 személyre- 5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 12 dkg fehércsokoládé összetörve
- 1 tk vaníliakivonat
- tejszínhab és színes cukordísz a díszítéshez
Elkészítés
Keverd össze a tejet és a tejszínt, majd közepes lángon melegíts, de ne forrald, elég, ha épp csak gyöngyözik. Add hozzá a vaníliát, majd öntsd az összetör csokira. Kevergesd egy habverővel, amíg el nem olvad a csoki, ettől kicsit habos is lesz. Töltsd bögrékbe, nyomjá rá egy adag tejszínhabot és szórd meg a cukordíszekkel. Jó kuckózást!