Fahéjas csiga muffin formában
Hozzávalók
- A tésztához:
- 3,5 csésze liszt (plusz egy kevés a deszka lisztezéséhez)
- 1 tk. só
- ½ csésze meleg tej
- 7g élesztő
- 6 ek. cukor (osztva)
- ½ csésze sótlan vaj (olvasztva, kihűtve)
- 1 tk. vanília aroma
- 2 tojás
- A töltelékhez:
- 1/3 csésze cukor
- 1/3 csésze barnacukor
- 2 tk. fahéj
- 6 ek. sótlan vaj (olvasztva)
- Cukormáz:
- 2 csésze porcukor
- 3 ek. tej
- ½ tk. vanília aroma
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a sót és a lisztet. Egy másikban dolgozzuk össze a tejet, az élesztőt, és 1 evőkanál cukrot, várjunk, míg felhabosodik. Adjuk hozzá a vajat, a vanília aromát, a tojásokat, és a maradék cukrot. Keverjük egyneművé. Ezután alacsony fokozaton dolgozzuk hozzá a lisztes keveréket – legyen csomómentes. Ezután a dagasztó fejjel dagasszuk kb. 10 percig a tésztát, míg sima, enyhén nyúlós lesz. Fedjük le fóliával, kelesszük meleg helyen 1 órán át.
Az 1 óra leteltével, tegyük a tésztát egy lisztezett felületre, válasszuk 2 egyforma részre. Mindkét gombóckát nyújtsuk ki egy kb. 30×20 cm-es téglalappá. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit – a vajat kivéve. A vajjal kenjük meg mindkét téglalapot vékonyan, majd szórjuk meg egyenletesen az előzetesen bekevert fahéjas töltelékkel. Tekerjük fel a két téglalapot a hosszabbik oldaluknál, majd mindkettőt vágjuk 24-24 egyelő részre. Ezeket tegyük bele 1-1 muffinformába, majd hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva 45-60 percet.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, süssük meg bennük a tekercseket 12-14 perc alatt. Vegyük ki a csigákat, hagyjuk hűlni azokat rácsos felületen, közben készítsük el a mázat. Keverjük egyenletes, könnyen kezelhető állagúvá az összes hozzávalót, majd csurgassuk meg a mázzal a kihűlt csigákat.
forrás: MyRecepies