Fahéjas almaleves
Adásban volt: 2016. November 18.
A recepthez tartozó videó
Hozzávalók
- 4 db alma
- 2 ek. keményítő
- szegfűszeg
- fahéj
- 1 ek. cukor
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- csillagánizs
- só, szegfűbors
- 1 db citrom
Elkészítés
1. Egy kisebb edénybe vizet öntünk, beletesszük a csillagánizst, néhány szem szegfűszeget, 2-3 kis darab fahéjat, 2-3 darab szegfűborsot.
2. Az almákat meghámozzuk, egyforma darabokra vágjuk, beletesszük a fűszeres alaplébe, és felforraljuk.
3. Beleteszünk egy kevés vékonyan lehúzott citromhéjat és megcukrozzuk. Egy kis tálban kikeverjük a keményítőt a tejszínnel és a tejföllel, majd hozzáadjuk a leveshez. Még egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.
Megosztom barátaimmal