Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)
Adásban volt: 2013. May 21.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikus rétegek találkoznak ebben az epres édességben, ráadásul csak szépen egymásra rakosgatjuk és már kész is a desszertünk – ezúttal sütés nélkül.
2016. July 20.
Hozzávalók
- 25 dkg natúr krémsajt (nem tömlős)
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl
- 1 citrom
- 1 vaníliarúd
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 5 dkg vaj
- 50 dkg eper
Elkészítés
A krémsajtot csomómentesre kikeverjük a mascarponéval, tejföllel, a citrom reszelt héjával, a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.
A kekszmorzsához ledaráljuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Az epret felkockázzuk, és összekeverjük kevés citromlével és porcukorral.
Üvegpohárban, vagy csatos üvegben tálaljuk: egymásra rétegezzük a krémet, a kekszmorzsát és az eperragut.
Megosztom barátaimmal