Darált húsos raguval töltött gombafejek
Hozzávalók
2 személyre- 15 dkg darált marhahús
- 1 db salotta hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 12 dkg túró
- 1 tojás
- 4-5 ek paradicsomszósz
- 6-8 db nagy gombafej
- 1-2 szál újhagyma
- friss bazsalikom
- friss petrezselyem
- 5 dkg parmezán sajt
- olívaolaj
- só
Elkészítés
1. A gombákat megtisztítjuk és a tönkjeit kiszedjük. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a gombafejeket, majd egy tepsibe szedjük őket.
2. A salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a marhahússal együtt, végül sózzuk.
3. Egy tálban elkeverjük a túrót a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, az újhagymát, a paradicsomszósz felét és a húst.
4. A gombafejeket megtöltjük a húsos töltelékkel, rákanalazunk egy kis paradicsomszószt, ráreszelünk a sajtból és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, reszelt parmezánnal és a bazsalikommal. Jó étvágyat!