Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés-spenótos lencsecurry

Könnyű és fűszeres egytálétel vöröslencséből
2022. June 29.

A vöröslencse nagy kedvencünk, csodás színű hüvelyes. Szerencsére nagyon kevés macera van vele, nem kell áztatni, seperc alatt megfő. Spenóttal és hússal laktató és színes curry készíthető belőle.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg csirkemell
  • 30 dkg vöröslencse
  • 1 jó nagy marék spenót
  • 2 dl tejszín
  • 2 nagy paradicsom vagy fél hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 cm-es gyömbérdarab
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • fél teáskanál chilipor

  • 2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés

 

Először a vöröslencsét alaposan átmosom, majd felteszem főni úgy, hogy jó egy ujjnyira ellepje a sós víz, mert nagyon sokat fog magába szívni. Kb. 8 perc alatt puha is lesz.

A csirkemellet felkockázom, a hagymát és a paradicsomot felaprítom, a gyömbért és a fokhagymát lereszelem, a spenótot megmosom és lecsöpögtetem, a fűszereket kikészítem. 

Egy magas falú serpenyőben, közepes lángon a zsiradékot felhevítem, beleteszem a fokhagymát és a gyömbért, egy percet pirítom, rászórom a hagymát, együtt puhára párolom őket. Rájuk szórom a porfűszereket, átkeverem, és már mehet is hozzájuk a paradicsom. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel hígítom. Addig rotyogtatom így, amíg a paradicsom szétmállik. 

Ekkor beleteszem a csirkemellet, sózom, ha túl sűrű, szintén felöntöm vízzel. Lefedve összefőzöm. Amikor már szép sűrű a szaft és a csirkemell is megfőtt, hozzáadom a spenótot, azzal is átkevergetem. Mehet rá a lencse a főzővízzel együtt. Igazából a lencse eddigre nagyjából fel is vette az összes vizet. Megint egy átkeverés és egy összefőzés jön. Amikor így is rottyant már egyet és megfelelő sűrűségű, akkor öntöm rá a tejszínt, egyet forralok még rajta, és kész is van.

Egytálételként magában, de akár rizzsel vagy lepénykenyérrel is tálalható. Jó étvágyat!

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Baconnel és kolbásszal töltött reggeli lepény

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Baconnel és kolbásszal töltött reggeli lepény

Baconnel és kolbásszal töltött reggeli lepény

A ráérős hétvégi reggelek tökéletes fogása.
Medvehagymás-sajtos zabkeksz

Medvehagymás-sajtos zabkeksz

Próbáltad már sósan a zabkekszet?
Padlizsános csirkeragu

Padlizsános csirkeragu

Tejszínesen, fűszeresen…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!