Csípős taco tarjával és zöldségekkel
Taco kagylókat ma már egyáltalán nem nehéz beszerezni: megtalálhatók a nagyobb szupermarketek polcain és időszakosan, mexikói napok, hetek keretében a diszkont áruházláncok is forgalmazzák. Sokáig elállnak, érdemes betárazni belőlük!
Hozzávalók
8 darabhoz- 30 dkg sertéstarja (csont nélkül)
- 2 evőkanál olaj
- taco fűszerkeverék
- 1 db kaliforniai paprika
- 12 dkg főtt/konzerv csemegekukorica
- kevés lila hagyma
- 8 db taco kagyló
- 5 dkg majonéz
- kevés csípős paprikakrém
- 5 dkg tetszőleges salátakeverék
- tejföl és snidling a tálaláshoz
Elkészítés
A tarját vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük az olaj felével és a fűszerkeverékkel. Egy serpenyőt felhevítünk, körbepirítjuk rajta a húst, majd teljesen átsütjük. Kivesszük, félretesszük.
Mehet a serpenyőbe a többi olaj, amin puhára sütjük a megmosott, felcsíkozott paprikát. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a sült húst, a kukoricát és a felaprított lila hagymát.
Közben a taco kagylókat forró sütőben vagy mikrósütőben felmelegítjük.
A majonézt összekeverjük a paprikakrémmel, majd beleforgatjuk a salátakeveréket. Ezt és a húsos tölteléket elosztjuk a taco kagylókban. Tejföllel, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: