Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Csípős pisztráng

Könnyen elkészíthető recept
2016. December 7.

Hozzávalók

  • 1.1kg pisztrángfilé
  • 1 ½ evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál piros paprika pehely
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál fekete bors

Elkészítés

1. Kapcsoljuk be a grillsütőt magas fokozatra, 205-230 fokra lesz szükségünk. Tegyük a halfilét a bőrös felével lefelé dupla réteg fóliára.

2. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a paprikapelyhet, a sót és a borsot. Öntsük a keveréket a halfilére úgy, hogy teljesen befedje. Tegyük a halat a grill alá. Süssük 20-25 percig a halat, amíg a villával már a legvastagabb részen is könnyen szét tudjuk szedni.

 

Forrás: bakeeatrepeat.ca

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!