Csicseriborsós-almás-diós szendvics
15 perc alatt kész ez a nagyon finom, könnyű uzsonna, amely a kapkodós napokon akár ebédként is megállja a helyét.
2016. December 16. Édes íz és nedves állag az alma miatt, ropogósság a diótól… és a plusz feltétek (zeller, hagyma) csak dobnak az ízhatáson. A citromos tahini öntetről nem is beszélve. A csicseriborsó salátát eheted simán zöldségekkel, vagy keksszel is.
Hozzávalók
- A csicseriborsó salátához:
- 1,5 csésze csicseriborsó
- 2 ek. apróra vágott hagyma
- ¼ csésze apróra vágott zeller
- ½ csésze apróra vágott alma
- 2 ek. apróra vágott dió
- Dressinghez:
- 4 tk. tahini szósz
- 3 ek. tej
- 2-3 tk. citromlé
- ½ tk. juharszirup
- ½ tk. vörösborecet
- csipet só
- Feltét: avokádó és paradicsom
Elkészítés
Egy nagy tálban törd össze a csicseriborsókat (egészek ne maradjanak, de a fél már megfelel). Add hozzá a hagymát, zellert, almát és diót, majd keverd jól össze. Egy kisebb tálba tedd az öntet hozzávalóit és keverd egyneművé, majd öntsd rá a csicseriborsó salátára. Jól forgasd össze a dressinget és a salátát – ha kicsit száraz, adj hozzá még kevéske tejet. Tedd hűtőbe 30 percre (ha türelmetlen vagy, ezt a lépést átugorhatod). Kend meg vele a kenyeret, majd helyezz rá avokádót és paradicsomot.
Megosztom barátaimmal