Croque Monsieur
Hozzávalók
- A besamel mártáshoz:
- 1 ¼ csésze tej
- 2 ek. sótlan vaj
- 3 ek. liszt
- 3 ek. friss kakukkfű (osztva)
- só és bors ízlés szerint
- Az összeállításhoz:
- 1 nagy rusztikus bagett (kb. 65 dkg)
- 3 ek. dijoni mustár
- 35 dkg szeletelt sonka
- 4 csésze reszelt Guyére sajt
- 1 csésze reszelt parmezán
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, tegyünk az alsó harmadára rácsot. Közepes lángon melegítsük fel a tejet, egy másik lábasban pedig olvasszuk fel a vajat. Utóbbihoz adjuk hozzá a lisztet, keverjük egyneművé és időnkénti kevergetés mellett főzzük további 2 percig. Adjunk hozzá 1,5 ek. kakukkfüvet, majd óvatosan dolgozzuk bele a tejet. Főzzük még 2 percig, majd vegyük le a tűzről sózzuk borsozzuk.
Vágjuk félbe a bagettet, kenjük meg mustárral, tegyük rá a sonkákat, szórjuk meg 2 csésze Guyére sajttal, majd tegyük rá a tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük, amíg olvadni kezd a sajt. Melegítsük elő a grillsütőt, a szendvics tetejét pedig kenjük meg a besamellel, illetve szórjuk rá a maradék sajtot. Grillsütőben 6-7 percig süssük. Ha kész, szórjuk meg a maradék kakukkfűvel.
forrás: marthastewart.com