Cobb saláta - amerikai csirkesaláta baconnel és kéksajttal
Hozzávalók
2-4 adag- Olaj
- Borecet
- Citrom
- Mustár
- Méz
- Fokhagyma
- 1 fej jégsaláta
- 10 dkg kéksajt
- 5 dkg császárszalonna
- 30 dkg főtt csirkemell
- 1 avokádó
- 3 főtt tojás
- 25 dkg koktélparadicsom
- só
- bors
- snidling
Elkészítés
A kockára vágott császárszalonnát pirosra, ropogósra pirítjuk. Közben a szokásos módon vinaigrette öntetet készítünk: A 2 evőkanál ecetet elkeverjük egy kevés sóval, hozzáadunk egy kiskanál mustárt, belereszelünk egy gerezd fokhagymát majd lassan belecsorgatjuk a 6 evőkanálnyi olívaolajat és simára keverjük, végül adunk hozzá egy evőkanál mézet is, és ezzel is jól elkeverjük. A jégsalátát felszeleteljük és összeforgatjuk az vinaigrette öntettel. Majd egy nagy tálra halmozzuk a salátát és a tetején szabályos sorokban elhelyezzük a többi hozzávalót, amiket nem keverünk össze. Egy sor szalonna kocka, mellé apróra vágott főtt tojás, morzsolt kéksajt, azután a felkockázott főtt csirkemell, kockára vágott avokádó és felezett koktélparadicsom.