Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Citromos-mákos muffin

2016. October 25.

Hozzávalók

  • 12 muffin papír
  • 2 ½ csésze liszt
  • ½ csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ¼ teáskanál fimonszemű só
  • 1 ¼ csésze tej
  • ½ csésze növényi olaj
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál darált mák

Elkészítés

1. Tegyük a rácsot a sütőben a középső sínre, és melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljük ki a muffinforma mélyedéseit a muffinpapírokkal.

2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a citromhéjat és a mákot egy nagy tálban, és tegyük félre.

3. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, a tejet, az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot egy közepes tálban.

4. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és egy szilikon spatulával alaposan keverjük össze.

5. Osszuk el a tésztát egyenletesen a 12 mélyedés között, kb. 1/3 csészényi jut egyre. Süssük 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.

 

Forrás:thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!