Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Chia magos, mandulás keksz

Fűszeres, gluténmentes
2016. October 12.

Hozzávalók

32 darab
  • 2 evőkanál finomra őrölt chiamag
  • ¼ csésze+2 evőkanál víz
  • 2 ½ csésze finomra őrölt mandulaliszt
  • ½ csésze kókuszliszt
  • 2 teáskanál borkősav
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • ¾ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • ½ teáskanál őrölt szegfűbors
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 csésze szilárd kókuszzsír
  • 1 ½ csésze kókuszcukor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

2. Egy kis tálban keverjük össze a chiamagot és a vizet, és tegyük félre megdagadni.

3. Elektromos habverővel keverjük össze a kókuszolajat és a kókuszcukrot. Adjuk hozzá a chiamagot, és alaposan keverjük el. Vegyük vissza a fokozatot, és keverjük hozzá a liszteket. Közben többször kaparjuk le a tésztát az edény oldaláról, hogy a liszt teljesen belekeveredjen a tésztába. Tegyük a tésztát a hűtőbe 30 percre.

4. Egy púpozott evőkanálnyi tésztából gyúrjunk golyót a tenyerünkkel, majd helyezzük az egyik előkészített tepsire. Ismételjük ezt addig, amíg az összes tészta el nem fogy. A golyók között legyen 5 cm távolság. Egy villával keresztet rajzolva egy kicsit nyomjuk le a golyók tetejét.

5. Süssük 12 percig, amíg a szélük aranybarna lesz, félidőben cseréljük meg a két tepsit.

6. Hagyjuk a kekszeket 5 percig tepsin hűlni, majd tegyük rácsra, amíg teljesen kihűlnek.

 

 Forrás: thekitchn.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!