
Bundázott kaszinótojás
Rántott csirke, rántott karaj, rántott sajt… És mi a helyzet a rántott tojással? Higgyétek el, nagyon izgalmas csavart kap így a hagyományos töltött tojás, tegyetek egy próbát!
Hozzávalók
8 darabhoz- 5 db tojás
- liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
- só
- napraforgóolaj a sütéshez
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- petrezselyemzöld a díszítéshez
- salátakeverék a tálaláshoz
Elkészítés
4 darab tojást keményre főzünk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek. Ezután megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és kikanalazzuk a sárgájukat.
A tojásfehérjéket először lisztbe, majd az 5. felvert, megsózott tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk (ügyeljünk, hogy jusson az „üregükbe” is). Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A tojások sárgáját krémesre keverjük a tejföllel, a majonézzel és egy kevés sóval. A már nem forró tojásokba töltjük, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Salátaágyon tálaljuk.