Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundázott kaszinótojás

Szereted a rántott ételeket? Akkor ezeknek a tojásoknak a te húsvéti asztalodon is ott a helyük!
2021. March 27.

Rántott csirke, rántott karaj, rántott sajt… És mi a helyzet a rántott tojással? Higgyétek el, nagyon izgalmas csavart kap így a hagyományos töltött tojás, tegyetek egy próbát! 

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 5 db tojás
  • liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

  • napraforgóolaj a sütéshez
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • petrezselyemzöld a díszítéshez
  • salátakeverék a tálaláshoz

Elkészítés

 

4 darab tojást keményre főzünk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek. Ezután megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és kikanalazzuk a sárgájukat. 

A tojásfehérjéket először lisztbe, majd az 5. felvert, megsózott tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk (ügyeljünk, hogy jusson az „üregükbe” is). Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. 

A tojások sárgáját krémesre keverjük a tejföllel, a majonézzel és egy kevés sóval. A már nem forró tojásokba töltjük, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Salátaágyon tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Már húsvétra ajánljuk!

Aszalt gyümölcsös csiga

Amíg várunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, jöhetnek az aszalványok!

Ropogós csirke rizssalátával

Ismét egy gyors ebédötlet a rohanós napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!