Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundázott kaszinótojás

Szereted a rántott ételeket? Akkor ezeknek a tojásoknak a te húsvéti asztalodon is ott a helyük!
2021. March 27.

Rántott csirke, rántott karaj, rántott sajt… És mi a helyzet a rántott tojással? Higgyétek el, nagyon izgalmas csavart kap így a hagyományos töltött tojás, tegyetek egy próbát! 

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 5 db tojás
  • liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

  • napraforgóolaj a sütéshez
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • petrezselyemzöld a díszítéshez
  • salátakeverék a tálaláshoz

Elkészítés

 

4 darab tojást keményre főzünk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek. Ezután megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és kikanalazzuk a sárgájukat. 

A tojásfehérjéket először lisztbe, majd az 5. felvert, megsózott tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk (ügyeljünk, hogy jusson az „üregükbe” is). Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. 

A tojások sárgáját krémesre keverjük a tejföllel, a majonézzel és egy kevés sóval. A már nem forró tojásokba töltjük, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Salátaágyon tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Már húsvétra ajánljuk!
Aszalt gyümölcsös csiga

Aszalt gyümölcsös csiga

Amíg várunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, jöhetnek az aszalványok!
Ropogós csirke rizssalátával

Ropogós csirke rizssalátával

Ismét egy gyors ebédötlet a rohanós napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!