Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Buffalo csirkével töltött édesburgonya

Ropogós bőrűvé sült édesburgonya lágy csirkemellel töltve és a klasszikus buffalo szósszal leöntve.
2017. February 10.

 

 

Hozzávalók

  • 7 közepes méretű édesburgonya
  • 800g csirkemell (kicsontozott)
  • 7 ek. Ranch öntet, koriander vagy petrezselyem (ízlés szerint)
  • Buffalo szósz:
  • 4 ek. vaj
  • 1,5 ek. fehér ecet
  • ½ tk. Worcestershire szósz
  • ½ tk. fokhagymapor
  • 1 tk. kukoricakeményítő + 1 ek. víz
  • 2/3 csésze csípős szósz (Frank's Red Hot Original Sauce a legjobb a buffaloiak szerint – nálunk nem kapni, csak rendelni lehet, így bármilyen más csípős szósszal elkészíthető)

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit alufóliával. Helyezzük rá az édesburgonyákat, süssük 30 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, de hagyjuk bent a burgonyákat, hogy melegek maradjanak.

2. Ezalatt rakd egy lábasba a csirkemellet, öntsünk rá vizet, hogy ellepje, és főzzük közepesen magas lángon 30 percig. Ha kész, szűrjük át és tegyük vágódeszkára száradni. A kihűlt csirkemellet villával vagy ujjainkkal szedjük apró darabokra.

3. Egy másik lábasban – vagy az imént használtban – közepes lángon főzzük össze a csípős szószt, az ecetet, a Worcestershire szószt és a fokhagymaport. Keverjük bele a vajat. Ha egynemű lett a mártás, keverjük bele az 1 ek. vízben feloldott kukoricakeményítőt.  30 mp-ig keverjük a keveréket, amíg megkeményedik. Vegyük le a tűzről és forgassuk át benne a csirkemellet.

4. Vegyük ki a sütőből a burgonyákat, vágjuk fel azokat hosszában úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Töltsük meg őket a buffalo csirkével, csurgassunk rájuk Ranch szószt, hintsük meg korianderrel/petrezselyemmel.

 

forrás: notenoughcinnamon.com/

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi burgonyás kifli

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli, reggeli kezdéshez vagy tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!