Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Borsmentás forró csoki fehér csokoládéból

2016. november 24.

Hozzávalók

  • 4 csésze tej
  • 235g fehér csokoládé, apró darabokra törve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ teáskanál borsmenta kivonat
  • lehetséges feltétek: tejszínhab, összetört borsmenta, pillecukor

Elkészítés

1. Egy közepes lábosban keverjük össze a tejet és a csokoládét.

2. Közepes lángon, néha megkeverve, főzzük addig, amíg a csokoládé elolvad. (Vigyázzunk rá, hogy ne forraljuk fel, és ne égessük le a csokoládét az edény aljára.)

3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a borsmentát és a vaníliát.

4. Melegen tálaljuk, ízlés szerint díszítve.

  

Forrás: www.gimmesomeoven.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes forró csokoládé

Cukormentes forró csokoládé

Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.
Kurkumás, citromos forró mézital

Kurkumás, citromos forró mézital

Megfázás gyötri? Vagy csak nehezen indul a hét? Ez a mézes, kurkumás keverék, forró italként garantáltan segít a gyógyulásban.
Forró sütőtökös latte

Forró sütőtökös latte

Tél, hideg, pokróc, sütőtökös latte.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?