Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Borsmentás forró csoki fehér csokoládéból

2016. November 24.

Hozzávalók

  • 4 csésze tej
  • 235g fehér csokoládé, apró darabokra törve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ teáskanál borsmenta kivonat
  • lehetséges feltétek: tejszínhab, összetört borsmenta, pillecukor

Elkészítés

1. Egy közepes lábosban keverjük össze a tejet és a csokoládét.

2. Közepes lángon, néha megkeverve, főzzük addig, amíg a csokoládé elolvad. (Vigyázzunk rá, hogy ne forraljuk fel, és ne égessük le a csokoládét az edény aljára.)

3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a borsmentát és a vaníliát.

4. Melegen tálaljuk, ízlés szerint díszítve.

  

Forrás: www.gimmesomeoven.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes forró csokoládé

Cukormentes forró csokoládé

Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!