Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Borsmentás forró csoki fehér csokoládéból

2016. November 24.

Hozzávalók

  • 4 csésze tej
  • 235g fehér csokoládé, apró darabokra törve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ teáskanál borsmenta kivonat
  • lehetséges feltétek: tejszínhab, összetört borsmenta, pillecukor

Elkészítés

1. Egy közepes lábosban keverjük össze a tejet és a csokoládét.

2. Közepes lángon, néha megkeverve, főzzük addig, amíg a csokoládé elolvad. (Vigyázzunk rá, hogy ne forraljuk fel, és ne égessük le a csokoládét az edény aljára.)

3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a borsmentát és a vaníliát.

4. Melegen tálaljuk, ízlés szerint díszítve.

  

Forrás: www.gimmesomeoven.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes forró csokoládé

Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!