Banános-diós palacsinta karamellszósszal
Hozzávalók
- 2 tojás
- 0,5 l tej
- 50 dkg liszt
- 2 banán
- 20 dkg dió
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg vaj
- 3 dl tejszín
Elkészítés
1. Készítsünk hagyományos palacsintatésztát.
2. A karamellszószhoz olvasszuk meg a barnacukrot (ne kevergessük) és ha már teljesen besűrűsödött adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a felmelegített tejszínt, és ha összeforrt, tegyük félre.
3. Kezdjük el kisütni a palacsintákat, de közben egy másik serpenyőben a durvára vágott diót szárazon pirítsuk meg.
4. A banánokat törjük össze, kissé darabos, de pépes állagot kell kapnunk. Ezzel töltsük meg a palacsintákat, öntsünk rá karamellszószt és szórjuk meg a pirított dióval.