Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az eredeti francia Crépe Suzette

Adásban volt: 2013. december 6.
A recepthez tartozó videó
Az eredeti francia Crépe Suzette, karamellás, vajas, narancsszirupban.
2016. február 17.

Hozzávalók

  • 6 palacsinta
  • 2 narancs
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • narancslikőr (elhagyható)

Elkészítés

Egy serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk. Amikor a cukor teljesen felolvadt, belecsavarjuk egy narancs levét. Amikor a cukor és a narancslé keveréke felhabzik, hozzáadjuk a vajat. Ilyenkor már le is vehetjük a tűzhelyről, mert a vajjal már csak sűrítünk. Az elkészült mártásba belecsúsztatjuk a palacsintákat, megforgatjuk benne úgy, hogy mindenütt bevonja őket a karamellás, narancsos, vajas mártás.

A legvégén meglocsoljuk narancslikőrrel és flambírozzuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Crépe suzette

Az eredeti francia Crépe Suzette, karamellás, vajas, narancsszirupban.
Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?