Almás-narancsos táskák
Mindig jó, ha lapul a hűtőben egy-két csomag konyhakész leveles tészta. Expressz megoldás, és mennyire finom!
Hozzávalók
10 darabhoz- 4 dkg mazsola
- 35 dkg alma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál búzadara
- 6 dkg kandírozott narancshéjkocka
- 2 csomag (2*27 dkg) konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta
- 1 db tojás a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A mazsolát 10-15 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a citromlével, a cukorral, a fahéjjal és a búzadarával, majd hozzáadjuk a narancskockákat és a leszűrt mazsolát.
A leveles tésztát 5-5 darab 8 cm széles sávra vágjuk. A sávok alsó felén elosztjuk az almás tölteléket. A széleket lekenjük egy kevés felvert tojással, az üres felüket a töltelékre hajtjuk, a széleket összenyomkodjuk.
A táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket megszurkáljuk villával, majd lekenjük tojással. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, majd a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni (vagy teljesen kihűlni). Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: