Áfonyás jégkrémet az iskolásoknak!
Mivel még mindig bőven elég meleg van, szerintem reggelire is lehet fagyit enni. Én legalábbis a kisfiamnak, aki az első napokat tölti az iskolában, ezt a reggelit szívesen adom, hiszen ez is csak egy joghurt, csak épp meg van fagyva. Amúgy is nagy áfonyarajongó, a joghurtot is szereti, ez meg így egy fagyi, úgyhogy teljes volt a siker. Hát még úgy, hogy nem nyaggattam a reggelivel, hanem menet közben szépen elnyalogatta a reggeli fagyiját. Egyedül annyit kértem tőle, hogy egyen mellé egy kis zabkekszet is, hogy a tízóraiig kitartson, de ez már csak hab volt a tortán. Nekem pedig annyira könnyű dolgom volt, mintha egy turmixot csinálnék, és mindössze 3 hozzávalóra volt szükségem.
Hozzávalók
- 25 dkg (nem görög!) joghurt
- 1 banán, vagy 2 ek. méz
- 15 dkg áfonya
Elkészítés
A banánt törd ketté, a joghurtból tegyél félre 4 evőkanálnyit. Ha mézet használsz, akkor 1 evőkanál mézzel, vagy a fél banánnal turmixold össze a joghurt nagyobb részét, majd öntsd egy nagyobb tálba és tedd félre. Ugyanabban a turmixban a maradék banánt vagy mézet, az áfonyát, és a 4 ek. joghurtot is turmixold simára. Öntsd az édes joghurthoz, és keverd márványosra, azaz ne keverd össze teljesen, úgy lesz igazán szép. Óvatosan öntsd jégkrém formákba, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, de ha lehet, inkább egy éjszakára.