Olcsó, egyszerű és gyors: Cukorkadísz a fára
Már kicsit ürül a pénztárcánk és idő híján is vagyunk, ezek a cukorkából készült díszek siethetnek a megmentésünkre. Olcsók, egyszerűek és gyorsan elkészíthetők. Nem csak a karácsonyfa dekorálására alkalmasak, de az ünnepi sütemények tetején is jól mutatnak. Vond be a gyerekeket is, élvezni fogják!
Így készítsd el:
Hozzávalók:
– 1 csomag cukorka
– fém süti kiszúrók (érdemes karácsonyi mintát választani)
– tapadásmentes főző spray
– sütőpapír
– fogpiszkáló vagy nyárs
– zsineg/szalag
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Fújd be a formákat főző spray-vel, majd helyezd őket a sütőpapírral bélelt sütőbe. Tegyél mindegyikbe egy réteg cukorkát, és told be a sütőbe. 3-9 perc alatt kész lesznek a díszek. Figyeld alaposan a sütőt, hiszen amint összeolvadtak a cukorkák, ki kell venni a tepsit. Vékonyan fújd be a fogpiszkálót/nyársat főző spray-vel és szúrj lyukat minden cukordísz tetejébe. Várd meg, amíg újra összekeményedik a cukorka – immár egy bizonyos formát felvéve. Óvatosan távolítsd el róla a kiszúrót, majd fűzz át egy zsineget/szalagot a kis lyukon. Kész is az egyedi díszed!
Tippek:
- Ne fogdosd sokat a cukorkadíszt, hamar ragacsosak lesznek. Viszont a fán lógva semmi bajuk.
- Nagyobb, egyszerűbb sütiformákkal dolgozz, a kisebbeknél nagyobb az esély a repedésekre, törésekre.
- Próbálj meg minél több cukorkát belerakni a formába, így nem lesz olyan vékony a dísz. (De figyelj rá, hogy ne legyen túl vastag sem, bőven elég 1 réteg is.)
forrás: hello-homebody.com