Megkóstoltuk az idei országtortákat
2019. August 20.Idén a Boldogasszony csipkéje fantázianévre hallgató torta nyerte el a Magyarország Tortája címét, alkotója Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth cukrászda cukrászmestere. A név a málna népies elnevezésére utal, a süti pedig igazán gyümölcsös, hiszen valamennyi rétegébe került málna. Málnás áztatóval átitatott piskóta, málnakrém, málnalekvár és liofilizált málna alkotja a gyümölcsös elemeket, a csipke citromos-bazsalikomos ganache formájában jelenik meg (a savanykás íz szépen kiegyensúlyozza a málna édességét), további díszítésként pedig meringue és zöldre színezett fehércsoki-lapkák is felkerültek a tortára. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a csupa gyümölcs édességeket, hiszen ebben a tortában minden a málnáról szól.
Magyarország Cukormentes Tortája 2019-ben a Kicsi Gesztenye, ebben a kategóriában a versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal közösen hirdették meg. A győztes torta alkotója Gyuris László, a szegedi A Cappella cukrászda aranykoszorús cukrászmestere. A torta gesztenyés ízvilágú, amelyet jól kiegészít a savanykás áfonyás réteg, illetve a személyes kedvencünk, a mogyorós ropogós. Egy szelet 14,9 g szénhidrátot tartalmaz, és természetesen a tetejére is cukormentes tejcsokoládé került. A ropogós isteni, az áfonya tényleg gyümölcsös-savanykás, nem túl édes, a torta összhatásában finom, könnyed ízvilágú.
Megkóstolnátok ti is? A tortákat számos cukrászda készíti, a pontos üzletlistát a linkelt honlapon éritek el.