Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Matematikusok és a bagel

A net szerint ez a vágási megoldás a legrosszabb.
2017. február 26.

Legtöbbünk szerint a legegyszerűbb megoldás egy ropogós bagel elvágásához a klasszikus középen ketté verzió. De néhány matematikusnak más ötlete támadt. Ha az optimális krémsajt-bagel arányra vágyunk, a Möbius-szalag módszerét kell segítségül hívnunk. Alapjában véve ezzel a módszerrel spirálisan vágjuk a pékárut és aztán kenjük meg.

 A thekitchn.com néhány éve írt erről a módszerről, a kommentek többsége pedig felháborodást tükrözött: biztos, hogy jobb krémsajt-bagel arányt kapunk, de az extra erőfeszítés nem éri meg a fáradságot.

Pár napja a Business Insider is felkapta ezt a módszert, és egy Twitter-videóban mutatták meg, hogy is működik. A mémáradat pedig beindult. Rengeteg kiábrándult komment volt, néhányan úgy vélték, túl veszélyes: „A Möbius-szalag módszer növeli a Möbius-csúszásos vágási balesetek esélyét” – írja az egyik felhasználó. Mások csak szimplán felháborodtak: „Ez volt szó szerint a legkevésbé lenyűgöző dolog, amit valaha láttam. Mi a lényege?” – vélekedik egy másik felhasználó.

És akad olyan is, aki fontos kérdéseket tesz fel: „Hogy rakom így a bagelt a pirítóba?”

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült tonhalas rántotta, bagelben

Sült tonhalas rántotta, bagelben

Reggeli Nagy Sándorral, aki ezúttal a parton hódít. Ha történetesen vízitúrán szeljük keresztül kis hazánkat, mindenképpen vigyünk magunkkal hordozható gázégőt. Innentől pedig nincs megállás, kiadós reggelivel ébreszthetjük sátorlakó útitársainkat.
Szuper bagel recept egy brooklyni péktől

Szuper bagel recept egy brooklyni péktől

Horvát Sára tolmácsolásában
Budapest Bagel

Budapest Bagel

Volt már erre irányuló próbálkozás Budapesten, de jobban időzített aligha. Addig rendben van, hogy egy zsemlekarika a koncepció alapja, de mi történik ezen kívül?

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?