Matematikusok és a bagel
Legtöbbünk szerint a legegyszerűbb megoldás egy ropogós bagel elvágásához a klasszikus középen ketté verzió. De néhány matematikusnak más ötlete támadt. Ha az optimális krémsajt-bagel arányra vágyunk, a Möbius-szalag módszerét kell segítségül hívnunk. Alapjában véve ezzel a módszerrel spirálisan vágjuk a pékárut és aztán kenjük meg.
A thekitchn.com néhány éve írt erről a módszerről, a kommentek többsége pedig felháborodást tükrözött: biztos, hogy jobb krémsajt-bagel arányt kapunk, de az extra erőfeszítés nem éri meg a fáradságot.
Pár napja a Business Insider is felkapta ezt a módszert, és egy Twitter-videóban mutatták meg, hogy is működik. A mémáradat pedig beindult. Rengeteg kiábrándult komment volt, néhányan úgy vélték, túl veszélyes: „A Möbius-szalag módszer növeli a Möbius-csúszásos vágási balesetek esélyét” – írja az egyik felhasználó. Mások csak szimplán felháborodtak: „Ez volt szó szerint a legkevésbé lenyűgöző dolog, amit valaha láttam. Mi a lényege?” – vélekedik egy másik felhasználó.
És akad olyan is, aki fontos kérdéseket tesz fel: „Hogy rakom így a bagelt a pirítóba?”
forrás: thekitchn.com