Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezért igyunk forró teát télen!

Számos betegség elkerülhető, ha megelőző lépéseket teszünk.
2016. November 15.

A szakértők is a teaivás mennyiségének növelése mellett foglalnak állást.

Nagy-Britanniában egy új kampány arra hívja fel a britek figyelmét, hogy figyeljenek oda jobban szervezetük egészségére télen is, hogy csökkentsék a nyomást a sürgősségi osztályokon. A hűvös sarki szelek érkezése miatt csak  zuhanni kezdett a hőmérséklet, a következő hónapokban pedig még ennél is hidegebbre kell készülnünk. Ezért szólítja fel az embereket néhány egészségügyi szakértő arra, hogy öltözzenek melegen, rétegesen, fogyasszanak több meleg ételt és forró italt, mert így könnyebb szervezetünket is melegen tartani. 

A Stay Well This Winter (Maradj télen is egészséges)  kampány állítja: „Az élelmiszer létfontosságú energiaforrás, amely segít melegen tartani a szervezetet.”  Igyekezzünk rendszeresen, lehetőleg naponta meleg ételt valamint forró italt fogyasztani, az  otthonunkban legyen kellemes meleg, azok, akik jogosultak az influenza elleni védőoltásra, rövid úton adassák azt be maguknak – javasolja a kampány. Kiemelik még, hogy a nátha és megfázás első tünetekor menjünk el a legközelebbi gyógyszertárba.

A felhívás oka, hogy a nagy hideg beállta után hamar megtelnek a rendelők és a kórházak. Keith Willet, a Nemzeti Egészségközpont professzora arra kérte a lakosságot, hogy a sürgősségi osztályok leterheltségét csökkentsék azzal, hogy megelőző lépéseket tesznek. „Minden embernek fontos tennie saját egészsége érdekében (kiemelten fontosak a gyermekek és az idősek, akiknek immunrendszere gyengébb). Számos betegség elkerülhető, ha megelőző lépéseket teszünk.” – emeli ki a professzor.

A meteorológiai előrejelzések szerint az előző évektől eltérően hidegebb télre számíthatunk, öltözzünk rétegesen, itt az idő a sál- sapka-kesztyű trióra és a vízforraló beizzítására.

 

Forrás: delish.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezért igyunk gyömbérteát!

Ezért igyunk gyömbérteát!

A gyömbér ugyanis egy szuperélelmiszer. Gyulladáscsökkentő, emésztést segítő, immunerősítő.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!