Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A járdán hagyta a kerekesszékes nő ételét a futár, mert nem tetszett neki a borravaló

2022. June 3.

Az esetet a súlyos beteg nő maga osztotta meg a TikTikon, ami 3,5 millió emberhez jutott el. 

Hunter leukémiával küzd, emellett mozgássérült. A hosszú ideje tartó kemoterápia olyannyira legyengítette szervezetét, hogy segítség nélkül már képtelen mozogni. Éppen ezért a Grubhub nevű ételszállító cégen keresztül rendelt magának ebédet, hogy be tudja venni a gyógyszereit. 

„A mozgássérült, súlyos beteg ember számára az ételrendelés nem luxus, hanem alapvető szükség, ami nélkül nem tudnánk élni a hétköznapi életünket. A futárnak 25 százalék borravalót hagytam, és kértem, hogy közvetlenül az ajtó elé tegye le az ételt. Ehhez képest az ajtótól több méterre, a járda közepére tette le az ebédemet, és percenken belül egy gonosz üzenetet is kaptam tőle: „legközelebb majd több borravalót adsz a futárodnak!”. 

– panaszolja Hunter a megrázó, egyben felháborító eset részleteit. 

@lizardqween #fyp #fypシ #disability #disabilityawareness #disabledtiktok #wheelchair #discrimination #discriminationawareness ♬ original sound – Hunter

Ezek után megírta a futárnak, hogy egyrészt mozgássérült, kerekesszékben van, másrészt pedig 25 százalék borravalót adott, amit egyáltalán nem gondol kevésnek. A férfit ez nem érdekelte, ahogyan a szolgáltató, a Grubhub sem érezte igazán súlyosnak a problémát – egyelőre legalábbis, 3,5 millió megtekintés után nyilván alakult az ő meglátásuk is. 

Hunter videójával nem elsősorban panaszkodni akart, hanem inkább rávilágítani arra, hogy a mozgássérült, beteg emberek milyen súlyos diszkriminációval kényszerülnek szembenézni. 

Ezek lettek az ország kedvenc ételei a karantén idején

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!