Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: Magyar Ízek Utcája Facebook oldal

A tűzijáték elmarad, de a Magyar Ízek Utcáján egész hétvégén kóstolhatsz

2022. August 20.

A Magyar Ízek Utcája rendezvénysorozatot az eső sem tántorítja el – tájékoztatták az érdeklődőket a szervezők. „Természetesen esernyővel, esőkabáttal, gumicsizmával felszerelkezve a Várkert rakparton is nyugodtan végig lehet sétálni, ott megkóstolni, megvásárolni az idei magyar finomságokat. Emellett pedig a Várkert Bazár multitermében is számos programmal várjuk a látogatókat.”

Színes gasztronómiai palettával, hagyományos magyar és kárpát-medencei ízekkel várja a vásározni vágyókat a Magyar Ízek Utcája. Az idei fő motívum a gabona, a részletes programról ebben a cikkünkben írtunk:

Idén is vár a Magyar Ízek Utcája a Várkert Rakparton

Aki szeretné, itt is megkóstolhatja a Pékszövetség idei Kenyérversenyének győztes termékeit, Szent István napi kenyér kategóriában a balmazújvárosi Gulyás Kenyeret (Év Kenyere), innovatív kenyér kategóriában a Batátás kenyeret, valamint egy szilvalekvárral töltött péksüteményt, amely a sétáló sütemény kategória nyertese.

Az édes ízek kedvelői Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját is megtalálják a rendezvényen. A Magyarország Tortája címet idén Karikó Orsolya (Vanília & Gelarto Kézműves Cukrászat, Nagykőrös) kreációja, a „Huncut szilva herceg” fantázianevű torta viselheti. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Ipartestülettel együtt hirdeti meg. Az idei győztes a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere, Gyuris László „Nagyi kedvence” elnevezésű tortájával lett.

Forrás: Magyar Ízek Utcája Facebook oldal

Mindent az Országtortákról: 

Megvan a 2022-es nyertes! Mutatjuk Magyarország Tortáját

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!