Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

-4,5 kg 14 nap alatt? Lehetséges!

Elég a téli punnyadásból, testátformálásra felkészülni, itt a napi, étkezésekre bontott útmutató!!
2017. March 28.

A Harper’s Bazaar zsírégető napi menüt tartalmazó ígéretes írása  felkeltette az érdeklődésünket, és úgy döntöttünk, hogy muszáj lesz kipróbálni ezt a fogyókúrát. De előbb természetesen lefordítottuk a cikket és most veletek is megosztjuk, nem vagyunk irigyek 🙂 

1.Nap:

Reggeli: Kávé-kakaó smoothie
Turmixoljunk össze 1 fagyasztott banánt, ¾ csésze mandulatejjel, ½ csésze hideg kávéval, 1 ek. mandulavajjal, 1 ek. kakaóporral és egy csipet sóval.

Ebéd: Avokádós tojássaláta
Szeleteljünk fel 2 főtt tojást, ½ avokádót, aprítsunk hozzá kaprot, adjuk zöld salátához.

Snack: Bogyósgyümölcsök (vegyes) kókuszpehellyel

Vacsora: Friss hal zöldségekkel
110-115 gramm halat (lepényhal, farkassügér, vörös sügér, tilápia, szivárványos pisztráng,tengeri pisztráng, tőkehal), paradicsommal, kapribogyóval és olajbogyóval csavarjuk pergamenbe, majd süssük meg 20 perc alatt 190°C-on.

Snack: 1 csésze kókusztej őrölt gyömbérrel, kurkumával, fahéjjal.

2. Nap:

Reggeli: Frittata grapefruittal
Verjünk fel 2 tojást spenóttal, bazsalikommal és tengeri sóval. Vékonyan kókuszolajjal kikent muffintepsibe öntsük a keveréket, majd süssük 20-25 percig 160°C-on.

Ebéd: Nizzai saláta
110 gramm tonhalat keverjünk össze 5-8 fekete olajbogyóval, 1 főtt tojással, párolt zöldbabbal, koktélparadicsommal, extra-szűz olíva olajjal.

Snack: 2 szem datolya 2 tk. napraforgóvajjal.

Vacsora: cukkini-pulyka burger ecetes uborkával
Keverjünk össze 220 gramm darált pulykahúst, ½ közepes cukkinit (reszelt), 1-2 apróra vágott zöldhagymát, 1 ek. mentát, 1 ek. koriandert, 1 gerezd fokhagymát (kinyomott), 1 tk. köményt, 1 tk. sót, ¼ tk. feketeborsot és ¼ tk. cayenne borsot. Ebből süssünk ki két fasírtot, a maradékot tegyük el a 3. napi ebédre.

Snack: zúzzunk össze ½ csésze vegyes gyümölcsöt, öntsünk hozzá vizet, ízesítsük mentalevéllel.

3. Nap:

Reggeli: Chiamagos puding 
Adjunk 2 ek. chiamagot és 2 csésze kókuszpelyhet 1 csésze mandulatejhez – tegyük a csészét egy éjszakára hűtőbe.

Ebéd: Pulyka burger paradicsomszeletekkel, kelkáposztába csavarva

Snack: ½ avokádó kendermaggal, csipet tengeri sóval

Vacsora: Mustármázas lazac vörös káposztasalátával
½ fej vöröskáposztát pároljunk olívaolajon 225 °C-on 20 percig. Keverjünk össze 1 tk. dijoni mustárt, ½ citrom levét egy csipet sóval, egy csipet borssal. Ezzel kenjük meg egy 110 grammos lazacszelet egyik oldalát. Helyezzük serpenyőbe és rakjuk a sütőbe 6-8 percre.

4. Nap:

Reggeli: Zabkása parfé
 Rétegezzünk 2 ek. kakaóbabot, 8 apróra vágott diót vagy mandulát, szórjuk meg kevéske tengeri sóval, keverjük 1 csésze főtt zabkásához.

Ebéd: Csirkesaláta
110 gramm csirkemellet keverjünk össze ½ almával, vöröshagymával, 2 zellerszárral (apróra vágott), 1 ek. avokádóval (apróra vágott), almaborecettel.

Snack: 1 gyümölcs (alma, körte, vegyes bogyók) 10 db mandulával.

Vacsora: 2 főtt vagy buggyantott tojás sült spárgával

5. Nap:

Reggeli: Avokádó smoothie
Turmixoljunk össze ½ avokádót egy maréknyi spenóttal, egy csipet bazsalikommal, 1 tk. friss gyömbérrel, 1 tk. chiamaggal, 1 csésze kókusztejjel, ½ csésze ananásszal.

Ebéd: Kelkáposzta-kelbimbó saláta
2 csésze apróra vágott kelkáposztához adjunk 1 csésze apróra vágott kelbimbót, 2 ek. tökmagot, 1 ek. szárított cseresznyét. Öntet: 2 ek. olíva olaj, 1 ek. friss citromlé, ½ ek. dijoni mustár, fokhagyma, mogyoróhagyma.

Snack: Főtt tojás ½ uborkával

Vacsora: Cukkinitészta garnélával, pesztóval
A pesztóhoz keverjünk össze egy fokhagymát, egy marék bazsalikomot, 2 ek. pirított fenyőmagot egy robotgépben. Spirálozóval szeleteljük fel a cukkinit, majd forraljuk 2 percig. Rakjuk rá a pesztót, majd 5 db, olíva olajban pirított garnélát.

Snack: 1 kocka étcsoki

6. Nap:

Reggeli: Paleo banános palacsinta
Verjünk fel 2 tojást 1 csésze kókuszreszelékkel, 1 túlérett összezúzott banánnal, 1 tk. chia maggal, 1 tk. fahéjjal. Kókuszolajjal kikent serpenyőben süssük ki.

Ebéd: 110 gramm füstölt lazac és ¼ avokádó salátalevélbe csavarva, plusz zöldségek

Snack: 2 tk. hummusz zellerszárakon, olívabogyóval

Vacsora: Sült csirke karfiollal
Süssünk 200°C-on olajozott tepsiben 20-25 percig ½ fej karfiolt (fűszerezzük előtte 1 ek. olíva olajjal, ½ tk. chili porral, ¼ tk. kurkumával). Pirítsuk meg mellé a csirkét.

7. Nap:

Reggeli: Avokádós pirítós
Pürésítsünk össze ½ avokádót, szórjuk meg 1 tk. kendermaggal, chili porral, tengeri sóval, friss citromlével. A keveréket kenjük 2 szelet rostban gazdag kenyérre.

Ebéd: Erjesztett zöldségtál
Keverjünk össze befőtteket: céklát, káposztát, sárgarépát, ¼ csésze makktöktö, és kurkumás sült karfiolt.

Snack: 2 savanyú uborka,  1-1 szelet alacsony sótartalmú pulykasonkába tekerve

Vacsora: Steak salátával, chimichurri szósszal
 Főzzünk meg 110 gramm lágyrészi steaket. A szószhoz keverjünk össze 1-1 ek. petrezselymet, koriandert, apróra vágott vöröshagymát, olíva olajat, almaborecetet, ½ gerezd fokhagymát, 1,5 tk. vizet, csipet sót, borsot, pirospaprikát. A szósz felét tegyük el a következő hétre. Tálaljuk vegyes zöldsaláta mellé.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

2 hozzávalós snackek 200 kalória alatt

2 hozzávalós snackek 200 kalória alatt

Finomak, egészségesek, egyszerűek, laktatóak.
Banános, ananászos smoothie fodros kellel

Banános, ananászos smoothie fodros kellel

Növényi tejjel, görög joghurttal és egy kis mogyoróvajjal megbolondítva

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!