-4,5 kg 14 nap alatt? Lehetséges!
A Harper’s Bazaar zsírégető napi menüt tartalmazó ígéretes írása felkeltette az érdeklődésünket, és úgy döntöttünk, hogy muszáj lesz kipróbálni ezt a fogyókúrát. De előbb természetesen lefordítottuk a cikket és most veletek is megosztjuk, nem vagyunk irigyek 🙂
1.Nap:
Reggeli: Kávé-kakaó smoothie
Turmixoljunk össze 1 fagyasztott banánt, ¾ csésze mandulatejjel, ½ csésze hideg kávéval, 1 ek. mandulavajjal, 1 ek. kakaóporral és egy csipet sóval.
Ebéd: Avokádós tojássaláta
Szeleteljünk fel 2 főtt tojást, ½ avokádót, aprítsunk hozzá kaprot, adjuk zöld salátához.
Snack: Bogyósgyümölcsök (vegyes) kókuszpehellyel
Vacsora: Friss hal zöldségekkel
110-115 gramm halat (lepényhal, farkassügér, vörös sügér, tilápia, szivárványos pisztráng,tengeri pisztráng, tőkehal), paradicsommal, kapribogyóval és olajbogyóval csavarjuk pergamenbe, majd süssük meg 20 perc alatt 190°C-on.
Snack: 1 csésze kókusztej őrölt gyömbérrel, kurkumával, fahéjjal.
2. Nap:
Reggeli: Frittata grapefruittal
Verjünk fel 2 tojást spenóttal, bazsalikommal és tengeri sóval. Vékonyan kókuszolajjal kikent muffintepsibe öntsük a keveréket, majd süssük 20-25 percig 160°C-on.
Ebéd: Nizzai saláta
110 gramm tonhalat keverjünk össze 5-8 fekete olajbogyóval, 1 főtt tojással, párolt zöldbabbal, koktélparadicsommal, extra-szűz olíva olajjal.
Snack: 2 szem datolya 2 tk. napraforgóvajjal.
Vacsora: cukkini-pulyka burger ecetes uborkával
Keverjünk össze 220 gramm darált pulykahúst, ½ közepes cukkinit (reszelt), 1-2 apróra vágott zöldhagymát, 1 ek. mentát, 1 ek. koriandert, 1 gerezd fokhagymát (kinyomott), 1 tk. köményt, 1 tk. sót, ¼ tk. feketeborsot és ¼ tk. cayenne borsot. Ebből süssünk ki két fasírtot, a maradékot tegyük el a 3. napi ebédre.
Snack: zúzzunk össze ½ csésze vegyes gyümölcsöt, öntsünk hozzá vizet, ízesítsük mentalevéllel.
3. Nap:
Reggeli: Chiamagos puding
Adjunk 2 ek. chiamagot és 2 csésze kókuszpelyhet 1 csésze mandulatejhez – tegyük a csészét egy éjszakára hűtőbe.
Ebéd: Pulyka burger paradicsomszeletekkel, kelkáposztába csavarva
Snack: ½ avokádó kendermaggal, csipet tengeri sóval
Vacsora: Mustármázas lazac vörös káposztasalátával
½ fej vöröskáposztát pároljunk olívaolajon 225 °C-on 20 percig. Keverjünk össze 1 tk. dijoni mustárt, ½ citrom levét egy csipet sóval, egy csipet borssal. Ezzel kenjük meg egy 110 grammos lazacszelet egyik oldalát. Helyezzük serpenyőbe és rakjuk a sütőbe 6-8 percre.
4. Nap:
Reggeli: Zabkása parfé
Rétegezzünk 2 ek. kakaóbabot, 8 apróra vágott diót vagy mandulát, szórjuk meg kevéske tengeri sóval, keverjük 1 csésze főtt zabkásához.
Ebéd: Csirkesaláta
110 gramm csirkemellet keverjünk össze ½ almával, vöröshagymával, 2 zellerszárral (apróra vágott), 1 ek. avokádóval (apróra vágott), almaborecettel.
Snack: 1 gyümölcs (alma, körte, vegyes bogyók) 10 db mandulával.
Vacsora: 2 főtt vagy buggyantott tojás sült spárgával
5. Nap:
Reggeli: Avokádó smoothie
Turmixoljunk össze ½ avokádót egy maréknyi spenóttal, egy csipet bazsalikommal, 1 tk. friss gyömbérrel, 1 tk. chiamaggal, 1 csésze kókusztejjel, ½ csésze ananásszal.
Ebéd: Kelkáposzta-kelbimbó saláta
2 csésze apróra vágott kelkáposztához adjunk 1 csésze apróra vágott kelbimbót, 2 ek. tökmagot, 1 ek. szárított cseresznyét. Öntet: 2 ek. olíva olaj, 1 ek. friss citromlé, ½ ek. dijoni mustár, fokhagyma, mogyoróhagyma.
Snack: Főtt tojás ½ uborkával
Vacsora: Cukkinitészta garnélával, pesztóval
A pesztóhoz keverjünk össze egy fokhagymát, egy marék bazsalikomot, 2 ek. pirított fenyőmagot egy robotgépben. Spirálozóval szeleteljük fel a cukkinit, majd forraljuk 2 percig. Rakjuk rá a pesztót, majd 5 db, olíva olajban pirított garnélát.
Snack: 1 kocka étcsoki
6. Nap:
Reggeli: Paleo banános palacsinta
Verjünk fel 2 tojást 1 csésze kókuszreszelékkel, 1 túlérett összezúzott banánnal, 1 tk. chia maggal, 1 tk. fahéjjal. Kókuszolajjal kikent serpenyőben süssük ki.
Ebéd: 110 gramm füstölt lazac és ¼ avokádó salátalevélbe csavarva, plusz zöldségek
Snack: 2 tk. hummusz zellerszárakon, olívabogyóval
Vacsora: Sült csirke karfiollal
Süssünk 200°C-on olajozott tepsiben 20-25 percig ½ fej karfiolt (fűszerezzük előtte 1 ek. olíva olajjal, ½ tk. chili porral, ¼ tk. kurkumával). Pirítsuk meg mellé a csirkét.
7. Nap:
Reggeli: Avokádós pirítós
Pürésítsünk össze ½ avokádót, szórjuk meg 1 tk. kendermaggal, chili porral, tengeri sóval, friss citromlével. A keveréket kenjük 2 szelet rostban gazdag kenyérre.
Ebéd: Erjesztett zöldségtál
Keverjünk össze befőtteket: céklát, káposztát, sárgarépát, ¼ csésze makktöktö, és kurkumás sült karfiolt.
Snack: 2 savanyú uborka, 1-1 szelet alacsony sótartalmú pulykasonkába tekerve
Vacsora: Steak salátával, chimichurri szósszal
Főzzünk meg 110 gramm lágyrészi steaket. A szószhoz keverjünk össze 1-1 ek. petrezselymet, koriandert, apróra vágott vöröshagymát, olíva olajat, almaborecetet, ½ gerezd fokhagymát, 1,5 tk. vizet, csipet sót, borsot, pirospaprikát. A szósz felét tegyük el a következő hétre. Tálaljuk vegyes zöldsaláta mellé.