Ráspi, Fertőrákos
Útba ritkán esik, hát ne legyünk restek egy Fertő-tó itthoni és ausztriai oldalának látogatásába Fertőrákost is belekomponálni, megéri. A Ráspinak az az egyik különlegessége, hogy tulajdonképpen pont olyan falusi vendéglő, amiből százat is elviselne könnyedén az ember az országban. Ugyanakkor látva a beletett munkát, az is érthető, hogy miért vállalkoznak erre kevesen.
Mindenki mindent
A családi vendéglő és borászat ugyanis 0-24-ben jelent szolgálatot a benne élőknek, miközben levesünk fölé hajolunk, hallunk is foszlányokat a gyereknevelésről, ház körüli teendőkről szőtt megbeszélésekből, mikor is kerülne rá sor, ha nem munka közben? A konyha megbízható és erős ízvilágú, ami csak tud helyből érkezik, ha kell, a tulaj szalad el még egy kis gombáért, mert most szedték. Komoly húsok, komoly szakértelemmel kerülnek a tányérra, és ha sofőr híján lennénk, akkor is van mit kóstolni: pitypangból, muskotályzsályából vagy rózsából is kérhetjük üdítőnket.