Gusteau Kulináris Élményműhely, Mád
A szépen felújított egykori udvarház tornácán lelassul az idő, ami Tokajban amúgy is gyakran megtörténik. Lehetnénk akár szkeptikusabbak is a tokaji misztikummal, de mit tegyünk, ha tényleg létezik ez a kisugárzása a helynek. Ahogy léteznek a helyben termett, gondosan válogatott alapanyagokból készülő jellegzetes fogások is.
Kecskére hírnevet
A ház elhíresült állata a kecske, amelyet időszakonként pörkölt, sült vagy akár az angolok pie-jára emlékeztető rakott verzióban is kóstolhatunk, de a levesek között is mindig akad izgalmas kombináció, mint például a hideg tökfőzelék krémleves füstölt harcsával. Időnként pedig tematikus heteket is tartanak, egy-egy nemzet konyháját bemutató fogásokkal. Az egyes ünnepköröket pedig rendezvényekkel, gyerekfoglalkozásokkal színesítik. Amire persze mondhatnánk, hogy maradjunk inkább az ételeknél, de ez is mutatja, hogy itt ilyen komplexen értelmezik a vendéglátást. Azért egy desszertet még elsuttogunk: kóstoltatok már olívaolaj fagyit mandulás-körtés pitével és mentával? Na, ugye!