Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Adásban volt: 2014. January 24.
A recepthez tartozó videó
A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!
2015. November 17.

Hozzávalók

  • 25 dkg hízott kacsamáj
  • olivaolaj
  • 30 dkb lilahagyma
  • 0,5 dl vörös balzsamecet
  • 1 ág kakukkfű

  • bors
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés

A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, majd alacsony hőmérsékleten balzsamecettel és mézzel lekvár állagúra főzzük.
Mielőtt fogyasztanánk érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni. 
A kenyeret megpirítjuk.
A kacsamájat közepesen vastag szeletekre vágjuk és forró serpenyőben, olivaolajon 1-2 percig megsütjük mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk.
A pirítós tetejére tesszük a hagymalekvárt és a kacsamáj szeletet. A végén kakukkfűvel meghintjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lilahagymás quiche

Lilahagymás quiche

Quiche, vagyis töltött pite, francia módra. Ezúttal lilahagymával. Akár egy gyors ötlet vendégségre, de gazdag levesek után vagy álmos délutánokra is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!