Az eredeti francia Crépe Suzette
Adásban volt: 2013. December 6.
A recepthez tartozó videó
Az eredeti francia Crépe Suzette, karamellás, vajas, narancsszirupban.
2016. February 17.
Hozzávalók
- 6 palacsinta
- 2 narancs
- 5 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- narancslikőr (elhagyható)
Elkészítés
Egy serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk. Amikor a cukor teljesen felolvadt, belecsavarjuk egy narancs levét. Amikor a cukor és a narancslé keveréke felhabzik, hozzáadjuk a vajat. Ilyenkor már le is vehetjük a tűzhelyről, mert a vajjal már csak sűrítünk. Az elkészült mártásba belecsúsztatjuk a palacsintákat, megforgatjuk benne úgy, hogy mindenütt bevonja őket a karamellás, narancsos, vajas mártás.
A legvégén meglocsoljuk narancslikőrrel és flambírozzuk.
Megosztom barátaimmal