Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az eredeti francia Crépe Suzette, karamellás, vajas, narancsszirupban.

Az eredeti francia Crépe Suzette

Adásban volt: 2013. December 6.
A recepthez tartozó videó
Az eredeti francia Crépe Suzette, karamellás, vajas, narancsszirupban.
2016. February 17.

Hozzávalók

  • 6 palacsinta
  • 2 narancs
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • narancslikőr (elhagyható)

Elkészítés

Egy serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk. Amikor a cukor teljesen felolvadt, belecsavarjuk egy narancs levét. Amikor a cukor és a narancslé keveréke felhabzik, hozzáadjuk a vajat. Ilyenkor már le is vehetjük a tűzhelyről, mert a vajjal már csak sűrítünk. Az elkészült mártásba belecsúsztatjuk a palacsintákat, megforgatjuk benne úgy, hogy mindenütt bevonja őket a karamellás, narancsos, vajas mártás.

A legvégén meglocsoljuk narancslikőrrel és flambírozzuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Crépe suzette

Az eredeti francia Crépe Suzette, karamellás, vajas, narancsszirupban.
Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!