Mandulás brownie
Hozzávalók
12-16 szelet- 12 dkg mandulaliszt
- 5 dkg keserű kakaópor
- só
- 12 dkg csokoládé
- 12 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg nyírfacukor
- 15 dkg hámozott, sózott, pirított mandula
Elkészítés
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat.
Egy üvegtálban felverjük tojásokat és hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd egy elektromos kézi habverővel fehéredésig keverjük.
Beleöntjük a keserű kakaóport, egy csipet sót, és újra összekeverjük.
Ezt követően beleszórjuk a mandulalisztet és az addigra már felolvadt csokoládémasszát, majd a kézi habverővel újra alaposan összedolgozzuk.
Megszórjuk pirított manduladarabokkal és keverőlapáttal összeforgatjuk.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a tetejét is meghintjük mandulával.
170 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Teljesen lehűtve tálaljuk.