Körtés, csokoládés rétes
Adásban volt: 2013. December 13.
Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!
2015. August 1.
Hozzávalók
12 szelet- 10 dkg hámozott törökmogyoró
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 50 dkg érett körte
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag réteslap
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg sütésálló csokichips
- 10 dkg aszalt tőzegáfonya
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz. A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz). A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal. Rászórjuk a kakaós mogyorós massza egyik felét, rányomkodjuk. Megszórjuk a csokichipsz, az aszalt áfonya és a körte felével. A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével. Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Szeletelés előtt legalább szobahőmérsékletűre hűtjük. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal